Balanç anual del Correllengua 2020

El Correllengua segueix sent la iniciativa més important en defensa de la llengua i la cultura catalanes als Països Catalans. La 24a edició del Correllengua ha estat dedicada a la figura del destacat poeta noucentista Josep Carner i Puig-Oriol i el Manifest ha estat a càrrec de Joan Lluís Bozzo, escriptor i director de Dagoll Dagom.

Atesa la situació sanitària produïda per la crisi de la COVID19, els Correllengües d’arreu dels Països Catalans s’han vist afectats i han hagut d’adaptar les seves activitats. Tot i així s’han celebrat 18 Correllengües a Cabrera de Mar, Castellar del Vallès, Esplugues de Llobregat, Flix, Horta-Guinardó, Les Corts, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sants, Tiana, Tragó de Segre, Vandellòs, Esquerra Eixample, Sitges, Mataró, Badalona, Tortosa, Les Borges Blanques

A més a més, 26 ajuntaments de tot el territori hi han donat suport: Albesa, Alcoletge, Cabrera de Mar, Campins, Castellfollit del Boix, Esplugues de Llobregat, Fontcoberta, Les Borges Blanques, Les Cabanyes, Mura, Olèrdola, Palau d’Anglesola, Palau Solità i Plegamans, Pallaresos, Peramola, Pinell de Solsonès, Puigpelat, Riudecanyes, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Just Desvern, Sant Llorenç Savall, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eulàlia de Riuprimer, Setcases, Vilanova de Prades i Pallejà.

Des de l’organització s’han editat dossiers de recursos per a organitzadors del Correllengua, dossier d’activitats didàctiques per a les escoles, una pancarta amb la biografia de Josep Carner i dues exposicions biogràfiques: “Josep Carner, de príncep a mite”.

Podeu revisar tots els esdeveniments realitzats en aquest enllaç.