Correllengua 2012

El Correllengua 2012 va homenatjar Lluís Maria Xirinacs

El Correllengua 2012 va començat a caminar el 30 de juny amb la celebració de l’acte inaugural a Ripoll, una vila i una comarca molt vinculades a la figura homenatjada: Lluís Maria Xirinacs, en commemoració del cinquè aniversari de la seva mort. Xirinacs fou i és un exemple de fidelitat envers el país, la seva gent i la seva llengua. Durant tota la seva vida va lluitar, des de la paraula i des de la no violència, per l’assoliment de les llibertats del nostre poble i per la seva dignitat. Sobren motius doncs per haver-li dedicat el Correllengua 2012. El Manifest d’aquesta edició ha estat a càrrec de l’escriptor Màrius Serra i el podeu consultar aquí.

Durant més de cinc mesos el Correllengua ha recorregut les terres de parla catalana sota el lema “Llengua, Cultura i Llibertat”, que ha esdevingut tot un clàssic i resumeix els objectius del moviment: reivindicació a través d’una proposta festiva i integradora el foment de l’ús social de la llengua i de la seva unitat, la difusió de la nostra riquesa cultural i l’enfortiment de la nostra personalitat i autoestima com a poble. Amb la finalització oficial del Correllengua 2012 a Figueres i Perpinyà el 10 de novembre, el Correllengua ha visitat més de 140 viles, barris i ciutats del Principat i la Catalunya nord.

Des de la CAL volem agrair a tots els organitzadors, entitats i persones que han fet possible l’arribada de la flama de la llengua a les seves viles i esperem retrobar-nos l’any vinent. Gràcies a tots!!

Visca la Festa Major de la Llengua i la Cultura! Visca el Correllengua!

Documentació:

Manifest del Correllengua 2012, a càrrec de Màrius Serra
Cartell del Correllengua 2012
Dossier per a organitzadors 2012