Correllengua 2018

El Correllengua 2018 va homenatjar la Nova Cançó

La vint-i-dosena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura més important del país que s’organitza des del 1996 de la mà de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana —la CAL— s’ha dedicat a la Nova Cançó, un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió.

D’aquesta manera, com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, la CAL ha volgut reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català a través d’aquest fenomen. Per això, ha sumat esforços amb el Festival Barnasants, la revista Enderrock, Racó Català i Viasona, a més d’un reguitzell de músics i artistes del panorama musical català actual i tradicional. Així doncs, l’entitat ha acostat la Nova Cançó a les generacions més joves promovent el català oral, la llengua parlada, cantada i ballada.

El Manifest d’enguany ha estat elaborat pel músic Alguer Miquel i el podeu consultar aquí.

El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura més important del país. Des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal, se celebra arreu dels territoris de parla catalana des del 1996. Gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius, i a la participació de milers de persones, cada any s’organitzen centenars d’actes en el marc del Correllengua. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment.

 

Documentació:

Manifest del Correllengua 2018, a càrrec de Alguer Miquel
Cartell del Correllengua 2018
Dossier per a organitzadors 2018