Correllengua 2018

Correllengua 2018

La vint-i-dosena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura més important del país que s’organitza des del 1996 de la mà de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana —la CAL— es dedicarà a la Nova Cançó, un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió.

D’aquesta manera, com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, la CAL pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català a través d’aquest fenomen. A més, l’entitat vol acostar el moviment a les generacions més joves promovent el català oral, la llengua parlada, cantada i ballada. Tot plegat per fer que el Correllengua 2018 posi de manifest la capacitat de resistència i la força del poble.

Aquí pots veure una petita presentació del Correllengua 2018

El Manifest

Juntament amb el tradicional lema Llengua, Cultura i Llibertat, el Manifest és un element clau en tot Correllengua, i la seva lectura dóna cohesió i unitat a tots els actes que se celebren arreu del país. Com sempre, la CAL encarrega l’elaboració del text a una figura de prestigi que s’hagi significat pel seu posicionament en defensa de la llengua i la cultura.

El Manifest del Correllengua 2018 estarà disponible properament.

La Moció de suport al Correllengua

Cada any el Correllengua busca el suport de les institucions locals i comarcals per ajudar a la difusió dels valors associats al Correllengua. Així, nombrosos ajuntaments i consells comarcals aproven una moció de suport al Correllengua i, si escau, fan una aportació econòmica per tal d’ajudar al bon funcionament de la iniciativa.

El text de la Moció de suport al Correllengua 2018 es podrà descarregar properament.

Agents implicats

Com cada any, el Correllengua cerca el suport i la complicitat d’entitats referents del país que ajuden a multiplicar-ne l’impacte, dotar el moviment de més transversalitat i sumar-hi nous públics. Per això, aquest any la CAL ha sumat esforços amb el Festival Barnasants, la revista Enderrock, Racó Català i Viasona, a més d’un reguitzell de músics i artistes del panorama musical català actual i tradicional que participaran activament en el moviment. Enguany el Correllengua també compta amb la col·laboració de periodistes i altres persones enteses en el moviment de la Nova Cançó.