Ja es pot demanar en préstec el reportatge sobre la vida i l’obra de Lola Anglada

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) posa a disposició de tots aquells que vulguin fer un passi el reportatge “Lola Anglada: art, resistència i compromís”.

L’audiovisual, produït i realitzat per la CAL,  fa un recorregut a través de les diferents etapes vitals de la il·lustradora i posa l’accent no només en la seva vàlua com a artista, sinó en el seu compromís amb la República, amb les llibertats del poble català i en el seu tarannà feminista.

El treball compta amb les intervencions de persones que la van conèixer personalment i també de dues expertes en la vida i l’obra d’Anglada. Es tracta de Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll, autores del recull de memòries de l’artista, Josep Maria Cadena, periodista i crític d’art, Francesc Granell, catedràtic d’Economia Aplicada i autor de la primera biografia de Lola Anglada, Concepció Carreras, bibliotecària i documentalista de la biblioteca de Lola Anglada, i Carme Cussó, veïna de Tiana i amiga de la família Anglada-Sarriera.

Al llarg de les aportacions dels participants, el reportatge repassa la infantesa, l’etapa formativa, la consolidació artística, la maduresa, els darrers anys de vida i el llegat d’Anglada. Tot plegat, a través del context històric en què va viure: l’inici del segle XX, els anys 20 a París, la República, la guerra i la postguerra, el franquisme i la Transició.

El reportatge es va estrenar el passat 30 de juny al Casal de Tiana en el marc dels actes d’inici de Correllengua 2017.

Les persones interessades a fer un passi de l’audiovisual, cal que es posin en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic cal@cal.cat.