La CAL promou material didàctic sobre la figura de Lola Anglada amb motiu del Correllengua 2017

Article publicat a la plataforma digital llengua.gencat.cat

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ha preparat un dossier d’activitats didàctiques adreçades a escolars d’infantil, primària, ESO i batxillerat per donar a conèixer la figura i l’obra de Lola Anglada, la il·lustradora a qui va dedicat el Correllengua 2017.

El recull inclou tot un conjunt de propostes lingüístiques i altres idees per treballar diferents aspectes.  Els materials estan identificats per trams educatius i ofereixen un seguit de propostes adaptades a cada nivell. S’hi poden trobar des de jocs lingüístics i contes per als més menuts fins a propostes de xerrades, exposicions, treballs de recerca i debats per als més grans. Les activitats poden formar part de les programacions de llengua i literatura catalana, art, ciències socials i història.

A més d’aquest material, que es pot descarregar gratuïtament al web del Correllengua, la CAL també ofereix en préstec els contes El més petit de tots, Margarida, En Peret i Monsenyor Llangardaix, entre d’altres.

El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura catalana, que des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal, se celebra arreu dels territoris de parla catalana des del 1996. Gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius, i a la participació de milers de persones, cada any s’organitzen centenars d’actes en el marc del Correllengua. L’activitat té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

La CAL forma part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana.