Qui som?

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) és una organització autogestionada i arrelada al territori que treballa per l’assoliment de la plena normalització lingüística, cultural i nacional de la llengua catalana a través de campanyes i projectes que fomenten la cohesió social. 

La CAL va néixer per Sant Jordi, l’any 1996, amb la idea d’aglutinar entitats i persones d’arreu dels Països Catalans preocupades per fomentar l’ús social de la llengua catalana a tot el territori . El seu element genuí és que pretén aplegar els esforços de l’extens i complex entramat de l’associacionisme cívic català i també  la voluntat de moltes persones que a títol individual volen oferir un ajut generós i incondicional per la causa comuna.

La CAL lluita per aconseguir la plena normalització del català a través de la mobilització i la conscienciació de la població mitjançant activitats adreçades a promoure la cultura i llengua catalanes. Només d’aquesta manera podrem fer del català una eina d’acollida i de cohesió social.

Campanyes i Projectes de la CAL

Cada dia es fa més palès que, tot i els avenços en el coneixement, l’ús social de la llengua catalana disminueix perillosament. La CAL treballa per invertir aquesta tendència a partir de dos punts bàsics: incidir en la renovació de la consciencia d’autoestima per la llengua, pel que fa als ciutadans dels Països Catalans, i treballar en noves fórmules d’acollida a la llengua comuna, el català, pel que fa als nouvinguts, sempre amb el consegüent respecte envers la llengua materna de cadascú.

Com ho fem? Generant espais de relació social en català, divulgant la cultura catalana, trepitjant territori i creant xarxes a través dels següents projectes:

Correllengua

Xerrem Junts

Xerrem d’Arreu

Garbells de llengua

Premis Joan Coromines

Empentallengua

L’Escletxa: la revista de la llengua i la cultura catalanes

Ressons

 

Per a més informació sobre les campanyes i projectes de la CAL podeu consultar el web www.cal.cat

 

Fes-te soci de la CAL