L’exposició sobre Lola Anglada recorre els pobles i les ciutats del país

Amb motiu del Correllengua 2017, l’exposició “Lola Anglada: art, resistència i compromís” es podrà veure durant els pròxims mesos a més d’una vintena de biblioteques i casals culturals d’arreu del territori.

Juntament amb el reportatge, editat i produït per la CAL, amb el mateix títol de l’exposició, el recurs és una de les activitats al voltant de Lola Anglada, la figura protagonista del Correllengua 2017, que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) posa a disposició de les biblioteques, casals culturals, escoles i organitzadors del Correllengua.

Les 4 lones que conformen el material biogràfic ens expliquen la trajectòria de Lola Anglada, la primera dibuixant professional que hi hagué a Catalunya i tal vegada la més important. La seva personalitat, d’una extraordinària lucidesa i creativitat, es va traslladar a la seva obra, marcada per la fantasia, la tendresa i l’amor per la natura i les coses belles. Malgrat que Lola Anglada es va crear un món secret i propi, es va comprometre fermament amb el seu país real, Catalunya, i va participar activament en la construcció de la pàtria moderna i nacional, així com la defensa de les llibertats.

Els contes de Lola Anglada

L’entitat també ofereix en préstec els contes de l’artista per un període de temps determinat. Les persones que hi estiguin interessades, cal que enviïn un correu electrònic a cal@cal.cat.

Per una altra banda, les persones i entitats que vulguin adquirir algun d’aquests títols (Narcís, Les meves nines, Contes del paradís, Contes d’argent, La meva casa i el meu jardí, Visions barcelonines) o d’altres, també poden contactar amb l’organització per saber com adquirir-los.

 

Per a més informació sobre les dates i els llocs on es podrà veure l’exposició i els altres recursos, consulta l’agenda del Correllengua.