Arrenca el Correllengua 2020, que glossa la figura de Josep Carner

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana dedica el Correllengua 2020 a l’insigne poeta i al seu llegat literari en el 50è aniversari de la seva mort.

L’acte central d’enguany tindrà lloc a Sitges, ciutat destacada a la vida de l’autor homenatjat, els dies 2 i 3 d’octubre de 2020.

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana compta amb la possibilitat d’adaptar a format streaming els esdeveniments en cas de rebrot de l’epidèmia.

La 24a edició del Correllengua es dedica a Josep Carner i Puig-Oriol, periodista, traductor i el poeta més destacat de la poesia del Noucentisme. Com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) pretén, a través de la vida i l’obra de l’autor, reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català. A més, la figura que enguany ha seleccionat la CAL és també el personatge homenatjat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Any Josep Carner) en el 50è aniversari del seu traspàs.

En la situació actual de pandèmia per la Covid-19 els actes que són habituals en l’inici del Correllengua, i que havien de tenir lloc el dia 27 de juny, s’han ajornat al divendres 2 i dissabte 3 d’octubre de 2020. L’acte central es durà a terme a Sitges, una localitat important en la vida i l’obra de l’insigne poeta, gràcies a la participació de les entitats culturals de la vila i el suport de l’Ajuntament. Per a les dues jornades s’han organitzat xerrades sobre el poeta i el seu llegat literari, lectura de poemes, actuacions musicals i audiovisuals, espectacles infantils i la tradicional encesa de la Flama.

Com cada any, des de la CAL animem els organitzadors de Correllengua a rememorar la vida i l’obra de Josep Carner en els actes que programin. De la mateixa manera, encoratgem totes les entitats culturals referents del país a donar suport al Correllengua arreu del territori. Només així s’aconseguirà dotar el moviment de major transversalitat i sumar-hi nous públics.

Campanya “Parlar català és convidar. Convidar és conviure”

La CAL, com a entitat impulsora de la iniciativa al Principat i la Catalunya Nord, vol reivindicar en l’edició de 2020 els objectius inicials de la seva creació amb l’impuls de la campanya “Parlar català és convidar, convidar és conviure”, amb l’objectiu de reivindicar el català des d’una perspectiva social, per fer-ne evident el potencial cohesionador i el paper que ha de desenvolupar per tal de generar una identitat col·lectiva en una societat diversa com la nostra.