Celebració del 125è aniversari del naixement de Lola Anglada

El passat diumenge 29 d’octubre va ser el 125è aniversari del naixement de la il·lustradora i narradora de contes infantils Lola Anglada, figura a qui es dedica el Correllengua d’enguany.

En el marc del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta es va fer un homenatge a l’artista a la Lleialtat Santsenca. L’Associació Cultural Caracola va representar un musical inspirat en el conte de Lola Anglada El més petit de tots amb quatre actors i músics en directe.

L’espai també va acollir l’exposició “Lola Anglada: art, resistència i compromís” i es va projectar el documental editat i produït per la CAL que parla sobre la vida i l’obra de l’artista.

Lola Anglada, la primera il·lustradora professional catalana

El 29 d’octubre de l’any 1892 naixia Lola Anglada. La seva obra  és recordada pels contes il·lustrats d’En Peret, Margarida i, sobretot, El més petit de tots, un exemple de lluita dels drets i les llibertats dels pobles.

Lola Anglada va defensar la democràcia i va estimar Catalunya per això, més enllà de l’aportació com a il·lustradora i escriptora de contes,  també és un exemple de resistència, d’amor al país i a la llengua catalana.