Correllengua 2010

El Correllengua 2010 va homenatjar Salvador Espriu

El Correllengua 2010 va començar a Arenys de Mar (Maresme), el dissabte 3 de juliol, amb un homenatge a Salvador Espriu, en commemoració del vint-i-cinquè aniversari de la seva mort. L’acte inaugural del Correllengua, en què van participar prop d’un miler de persones, es va fer a la plaça de l’Església amb una caminada popular fins al cementiri, on es va llegir el Manifest del Correllengua 2010, elaborat per la periodista i escriptora Patrícia Gabancho, i es va encendre la flama de la llengua, que va donar pas a l’espectacle poètico-musical “El Minotaure i Teseu”.
Es tracta d’un espectacle multidisciplinari amb música de Dídac Rocher, coreografia d’Ada Obrador i interpretació de Lucía Coll. La cloenda de l’acte va ser a càrrec de Pep Ribas, president de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL).

Arran de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’estatut, que afecta especialment l’àmbit de la llengua, la CAL ha aprofitat l’acte de començament del Correllengua 2010 per denunciar que ‘cap jutge pot vulnerar la voluntat del poble català’. El seu president, Pep Ribas, ha subratllat que ‘el dictamen deixa el català en una situació d’indefensió respecte al castellà’ i ha instat la societat a mobilitzar-se el 10 de juliol acudint a la manifestació unitària que ha convocat Òmnium Cultural. També ha reclamat a la ciutadania normalitzar l’ús del català al carrer perquè ‘els nouvinguts desitgen per damunt de tot integrar-se’.