Correllengua a Castellar del Vallès

Bona acollida de la 17a edició del Correllengua de Castellar del Vallès

Unes tres-centes persones van assistir als actes centrals del Correllengua del dos d’octubre

Així, des de dos quarts de sis de la tarda i fins a les nou ben tocades del vespre s’hi van poder veure activitats de cultura tradicional, concerts i lectures.

Aquesta edició del Correllengua homenatjava la figura de l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó, qui va morir l’any passat i s’havia implicat activament en la defensa i reivindicació de la llengua.

Any rere any el Correllengua es caracteritza per la col·laboració de les entitats del municipi; en aquesta ocasió es va comptar amb la música d’alumnes de l’Escola de de Música Torre Balada, ballades dels Bastoners, diverses peces del combo els Pinçats d’Artcàdia, la lectura del conte “Mitjons tirats per terra” a càrrec de membres de Suport Castellar i danses del Ball de Gitanes.

Els cantautors Jaume Calatayud i Vicente Monera ens van oferir un recital que, a més de reivindicar la figura de la Isabel-Clara Simó, repassava els vint-i-cinc anys del Correllengua amb dotze dels autors homenatjats al llarg de totes les edicions.

La flama va arribar amb un nodrit grup dels Diables de Castellar, i després de l’encesa del peveter es va fer la lectura del manifest, que aquest any va ser llegit per una castellarenca ben popular: la Carme Hosta. A continuació, la plaça en peus va cantar l’himne de Catalunya, “Els Segadors”.

Els Diables van aprofitar per llegir un manifest crític amb l’Ajuntament envers la represa de la seva activitat. Seguidament, i per tancar les activitats, els castellarencs Lòxias van oferir un concert.

Finalment, es van sortejar tres magnífics lots de productes de comerços de Castellar.

Però el Correllengua s’allarga més enllà, i també s’ha fet l’exposició dels treballs d’alumnes de cicle superior i de 2n d’ESO. Alhora, el Club Cinema Castellar s’ha adherit a la programació del Correllengua amb el passi, el 17 d’octubre, de Les dues nits d’ahir.