Lola Anglada, protagonista del Correllengua 2017

Article publicat a La Llança (elnacional.cat)

Lola Anglada serà l’eix central del Correllengua 2017, que va rebre el tret de sortida a Tiana (Maresme) aquest divendres i que està organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL).

La 21a edició està dedicada a aquesta il·lustradora i narradora de contes infantils que va passar molts estius i va viure gran part de la seva vida a Tiana. El primer acte es va fer divendres a la Sala La Punxa del Casal, on es va reflexionar i debatre sobre la figura i l’obra d’Anglada i es va projectar el reportatge editat i produït per la CAL ‘Lola Anglada: art, resistència i compromís’. I aquest dissabte la jornada ha tingut un caràcter més festiu i reivindicatiu.

El 7 de juliol el Correllengua arribarà a Canet de Mar, on es llegirà el manifest del Correllengua 2017 fet per la periodista i escriptora Núria Cadenes i on es presentarà la novel·la “De fora vingueren” de l’escriptor Matthew Tree . El 8 de juliol, a la Seu d’Urgell, Xavier Antich serà l’encarregat de llegir el manifest, entre l’actuació de Lo Pau de Ponts i de Quim Vila.

L’acte central del Correllengua 2017 se celebrarà a la Plaça de Catalunya de Barcelona el 23 de setembre i estarà articulat al voltant de l’activitat “Lola Anglada a través dels seus contes i il·lustracions”. Com cada any, el Correllengua combinarà música i lectures arreu del país. Entre els llibres que s’hi presentaran hi ha La invenció dels càtars de Sergi GrauEl navegant de Joan-Lluís Lluís o Lola Anglada. Memòries 1892-1984 editat per Núria Rius Vernet Teresa Sanz Coll amb el finançament de la Diputació de Barcelona.