Correllengua 2015

El Correllengua 2015 va homenatjar Ovidi Montllor

Coincidint amb el vintè aniversari del seu comiat, la CAL ha dedicat el Correllengua 2015 a una de les figures més versàtils del país: el poeta, cantant i actor Ovidi Montllor. Així doncs, durant el 2015 el moviment s’ha centrat en la difusió de l’obra, el compromís amb el país i la qualitat humana de l’artista alcoià.

Com a novetat important d’aquesta edició, des de la CAL hem coordinat l’organització dels actes conjuntament amb Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. D’aquesta manera, moltes de les celebracions i actes del Correllengua s’han emmarcat dins la campanya “Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances” impulsada recentment per ambdós col·lectius, i s’han sumat a la crida iniciada pel cantautor Feliu Ventura.

Ha estat una de les edicions més festives, amb centenars d’actes en record al compromís d’Ovidi Montllor amb el poble, la llengua i la cultura, i les llibertats nacionals. Així mateix, els organitzadors locals han acompanyat el tradicional “llengua, cultura i llibertat” amb el lema de la Festa Ovidi “O juguem tots o estripem la baralla”.

L’elaboració del Manifest d’enguany ha estat a càrrec de Salvador Cardús i Roca, escriptor, periodista i sociòleg, i el podeu consultar aquí.

Des de fa 19 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord. En l’edició de 2015, diverses organitzacions de la societat civil han donat suport al Correllengua. Són associacions, coordinadores, federacions, plataformes i altres organismes d’arreu dels Països Catalans compromesos en la promoció i defensa de la llengua. A més, prop de 200 ajuntaments constituïts el 2015 han aprovat la moció de suport al moviment. Tot plegat demostra que la ciutadania i les institucions públiques d’aquest país fem possible conjuntament projectes com aquest i vetllem perquè tothom s’impliqui en la defensa de la llengua.

Volem agrair la feina i compromís de les comissions organitzadores, col·lectius i altres persones que han participat activament del Correllengua 2015, així com entitats i consistoris que hi han donat suport. A tots vosaltres, gràcies un any més per fer realitat la mobilització ciutadana més important del país en favor de la llengua i la cultura!

Documentació:

Manifest del Correllengua 2015,a càrrec de Salvador Cardús i Roca
Cartell del Correllengua 2015
Dossier per a organitzadors 2015