Correllengua 2017

Correllengua 2017

Coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement, la CAL ha decidit dedicar el Correllengua 2017 a la il·lustradora i narradora infantil Lola Anglada, una aposta cap a un model de Correllengua encaminat a donar veu a personatges poc presents i amb poc reconeixement social. El gruix d’actes i les activitats del moviment —que enguany arriba a la 21a edició— recordaran no només la importància de l’obra de l’artista, sinó també el seu compromís amb els valors cívics, democràtics i catalanistes i el seu esperit feminista.

El Manifest

Juntament amb el tradicional lema Llengua, Cultura i Llibertat, el Manifest és un element clau en tot Correllengua, i la seva lectura dóna cohesió i unitat a tots els actes que se celebren arreu del país. Com sempre, la CAL encarrega l’elaboració del text a una figura de prestigi que s’hagi significat pel seu posicionament en defensa de la llengua i la cultura.

Enguany el manifest del Correllengua 2017 ha estat elaborat per la periodista i escriptora Núria Cadenes, pel seu reconegut compromís amb la llengua i amb el país.

Pots descarregar-lo aquí

La Moció de suport al Correllengua

Cada any el Correllengua busca el suport de les institucions locals i comarcals per ajudar a la difusió dels valors associats al Correllengua. Així, nombrosos ajuntaments i consells comarcals aproven una moció de suport al Correllengua i, si escau, fan una aportació econòmica per tal d’ajudar al bon funcionament de la iniciativa.

Descarrega el text de la moció

Agents implicats

El Correllengua 2017 s’impulsa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tiana, dels hereus del llegat de Lola Anglada i també de Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll, expertes en l’estudi de l’obra d’Anglada. A més, compta amb el suport i adhesió de desenes d’entitats culturals d’arreu dels Països Catalans i és possible gràcies a la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.